محمدیه نایین محمدیه
..........وبلاگ محمدیه نایین...........
امیدواریم لحظات خوشی رادر این وبسایت سپری کنید...........به سایت محمدیه نایین ما خوش آمدید
پنج شنبه 23 آذر 1386برچسب:, :: 15:0

عبابافی درمحمدیه

 

كارگاه هاي عبابافي محمديه نايين

 



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب : <-PostCategory->

پنج شنبه 23 آذر 1391برچسب:, :: 13:2

 

مسجد سركوچه محمديه

 

 اين بناي تاريخي درمحله محمديه يكي از محلات قديم شهر نائين واقع شده است. مسجد سركوچه محمديه متعلق به قرون اوليه هجري بوده كه بيش از يك هزارسال قدمت دارد و از نظر شكل و پلان كاملا" بامساجد ديگر متفاوت بوده و اين يكي از ويژگيهاي مهم بناي مذكور مي باشد. 

 

 اين بنا فاقد صحن يا حياط بوده، پلان آن به صورت مستطيل شكل يا گنبدي در مركز ساخته شده است .
 از ويژگيهاي مهم بناي تاريخي مسجد سركوچه محمديه كتيبه هاي كوفي متعدد در قسمت فوقاني ديوارها و گنبد مسجد بوده كه كل كتيبه هاي آن بارنگ لاجوردي روي گچ و باخط كوفي ترسيم شده كه قسمت ساقه گنبد كوچك آن آيه 18 سوره توبه ترسيم شده است .
 در قسمتي ازمسجد نام عشره مبشره به اضافه بسم الله الرحمن الرحيم نمايان است .

 

روبروي محراب تاريخ كتيبه ها به خط عربي به سال 469 هجري قمري ديده مي شود .
به گفته مدنيان كارشناس ميراث فرهنگي و گردشگري نائين در سالهاي گذشته تمامي قسمتهاي بدنه ها ،گنبد و كتيبه ها توسط اين سازمان مرمت و استحكام بخشي گرديده است .مقدار زيادي از جمله استحكام بخشي كتيبه ها و ديوارهاي گنبد و تعميرات خود بنا انجام شده است.
اين بنا درفهرست آثار ملي به شماره به ثبت رسيده است .
مسجدسركوچه محمديه درمحمديه شهر نائين ودرست درمركزبافت قديم اين محل ساخته شده است.
اين مسجد پلاني كاملاً متفاوت از ديگر مساجد تاريخي داشته و آن به صورت مستطيل شكل با گنبدي خشتي در وسط بنا ساخته شده است .

 

اين مسجدكاملاًساده وكوچك ساخته شده كه براساس شواهد ازجمله نوع پلان ، مصالح موجود ، كتيبه هاي كوفي ومحراب كاهگلي موجوددرزيركتيبه ها تاريخ آن به قرون اوليه هجري متعلق مي باشد.
مهمترين ويژگي هنري اين مسجد وجود كتيبه هاي متعدد كه سرتاسر قسمت فوقاني ديوارهاي دروني مسجد را در بر گرفته است . اين كتيبه ها با رنگ لاجوردي بوده و آيه 18 از سوره التوبه در آن ترسيم شده است ودرچهار قسمت مسجد نام عشره مبشره به اضافه بسم الله الرحمن الرحيم ترسيم شده است .
درقسمت روبروي محراب تاريخ ساخت مسجدوياترسيم كتيبه هابارنگ نوشته شده و تاريخ 469 ه ق رانشان مي دهد.


 



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب : <-PostCategory->

پنج شنبه 23 آذر 1391برچسب:, :: 12:56

 

 
 

محمديه نايين- mohammadiyeh (محمديه)

Iran / Esfahan / Nain / محمديه
  32°51'57"N   53°6'49"E :مختصات
Nearby cities: اردستان, شاهین شهر, خمینی شهر
 

نظرات


  • محله تاريخی محمديه در فاصله 2 کيلومتری شهر نائين واقع شده است .قدمت اين محله را به دوره پيش از اسلام ذکر می کنند و وجه تسميه آن را نيز گرويدن ساکنان آن به دين محمد (ص ) می دانند. محله محمديه با اينکه در قديم وسعت وسکنه چندان زيادی نداشته ولی دارای شاخصه های بسيار مهمی از تمدن و پيشرفت از لحاظ فرهنگی و اقتصادی بوده است . نمونه ای از اين شاخصه ها آثار تاريخی بسيار نفيسی است که اين محله در دل خود جای داده است از جمله مهمترين آثار تاريخی اين محل می توان به موارد ذيل اشاره نمود کارگاههای عبابافی محمديه مسجد جامع محمديه مسجد سرکوچه محمديه آسياب آّبی قلعه تاريخی محمديه

 



موضوع مطلب : <-PostCategory->

پنج شنبه 23 آذر 1391برچسب:, :: 11:58

با اعتباری بالغ بر 3میلیارد و 500 میلیون ریال؛

بند خاكي كليزه محمديه در محل جدید احداث می شود

رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان نايين گفت: بر اساس مطالعات تفصيلي و اجرايي بند خاكي كليزه محمديه با اعتباری بالغ بر ۳میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در محل جدید احداث می شود.




به گزارش خبرنگار اينا از نايين، كيوان لوكي اناركي در حاشيه بازديد از بندخاكي كليزه محمديه اظهار داشت: با توجه به بارندگي هاي بسيار خوب هفته اخير در سطح شهرستان نايين، بندخاكي كليزه محمديه نايين آبگيري شده است.

وي ادامه داد: اين بند خاكي كه در شمال شهر نايين و در كنار كوه كليزه نايين واقع شده است، ظرفيت استحصال و ذخيره بيش از۱۰هزار مترمكعب آب را دارد.

رييس منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان نايين خاطرنشان كرد: اين بندخاكي با همكاري اهالي محله محمديه نايين و اداره راه و ترابري شهرستان ايجاد شده كه در حال حاضر با مطالعات انجام شده توسط اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تغيير مكان این سد در دستور کار است.

وي افزود: با توجه به مطالعات انجام شده، سطح حوزه آبخيز اين بند شناسايي و مطالعات تفصيلي و اجرايي آن صورت گرفته و نقشه طرح تهيه شده است، كه اميدواريم بند خاكي جدید با رعايت مشخصات فني در محل مشخص شده احداث شود.

لوكي اناركي ظرفیت آبگيري سد جدید را بيش از۲۰۰هزار متر مكعب عنوان کرد و بیان داشت: برای احداث اين بند خاكي اعتباری بالغ بر 3میلیارد و 500 میلیون ریال پیش بینی شده است.

وي ادامه داد: اميدواريم با تامين اين هزينه از محل اعتبارات بند ۲۵تسهيلات بانكي، اعتبارات ملي و اعتبارات سيل و خشكسالي شاهد بهره برداري از آن در آینده نزدیک باشیم.



موضوع مطلب : <-PostCategory->

پنج شنبه 23 آذر 1391برچسب:, :: 11:56

 

                         محمديه خاستگاه علما

 lplndi khddk-محمدیه نایین


 پيشينه تاريخي محمديه ،سبقت در اسلام پذيري و روحيه حق جويي مردمي كه در اين قريه زندگي مي كرده اند زمينه را براي پرورش انسانهاي فرهيخته مهيا نموده است . اين انسانهاي مومن هر كدام به وسع خود در اعتلاي فرهنگ اسلامي كوشا و در راه تحقق اهداف مقدس و خير خواهانه ايثار و گذشت داشته اند .از خانواده هاي متنعم و شريف و اوساط و ضعيف هر كس به نحوي سعي داشته در ميدان غيرت و همت گوي سبقت ربوده ايفاگر نقش ماندگاري باشد.يكي با ساخت آب انبار و مسجد يكي با ساخت حمام و حسينيه و ديگري با داير كردن مدرس و كتابخانه يادگاري از خود به جاي گذاشته است . تربيت فرزندان صالح از آرزوهاي هر انسان مؤمني بوده از اين رو خانواده هايي از ديرباز تا كنون در راستاي اعمال صالح خود سعي بليغ داشته اند ولو به قيمت رنج تن ،روح و روان فرزندان خود را با علم و دانش عجين ساخته آنها را به درجاتي از مراتب علم و دانش برسانند كه بعضا مايه سرافرازي ملت غيور ايران شده اند .


ت‍اسي به اين قله هاي دانش و بينش موجب تلاش جمع كثيري از مردم محمديه براي تحصيل علم و دانش بوده است . تا قبل از رسميت يافتن تحصيلات آكادميك و شروع فعاليت دبستان عبرت محمديه بازار مكتب خانه در محمديه داغ و پر رونق بوده مقدمات علم را تشنگان معرفت از محمديه و اطراف از اين آبشخور چشيده و براي تكميل دانش خود رهسپار حوزه ها و ديگر مدارس شهرها مي شدند.علمايي كه از اين راه به مراحل ،مراتب و مقامي شامخ رسيده اند هر يك در جاي خود ذكر كردني و قابل ستايشند و اما در اين فرصت بنا داريم از يكي از بزرگاني كه در راه بسط و گسترش فرهنگ ديني سالياني چند همت گمارده متجاوز از نيم قرن در برپايي كتابخانه عمومي محله پادرخت زحمت ها كشيده اند يادي داشته باشيم .

حجت الاسلام حاج سيد ولي ا... موسي كاظمي فرزند مير طاووس متولد سال 1307 ، درسال 1343 هجري شمسي اقدام به تاسيس كتابخانه اي جنب مسجد سيد محمديه نموده با سرمايه شخصي و اعانات افراد فرهنگ دوست به خريد كتب ارزنده مبادرت كردند به طور مستمر پيگير كار مي بودند تا سال 1356 كه جمعي از جوانان انقلابي محل ، او را ياري كرده كتاب هاي ويژه كودكان و نوجوانان را به جمع كتب معتبر ديني ،مذهبي افزوده كتابخانه را محفل جوانان و نوجوانان كردند.

 

حجت الاسلام حاج سيد ولي ا... موسي كاظمي


با افزوده شدن كتاب و استقبال علاقه مندان به آگاهي و بينش گنجايش مخزن و مجلس تكافوي آن مشتاقان نمي نمود .در اين بين فكر گسترش حسينيه پادرخت كه در مجاورت مسجد سيد حدود دويست سال قبل توسط حاج استاد حسن بنا شده بود ذهن متولي حسينيه را به خود مشغول كرد و با تخريب كتابخانه مدتي مردم را از همين نعمت موجود محروم گردانيد وقتي شبستان حسينيه مرمت شد با ترغيب اهالي و خيري از فرزندان اين ديار – حاج حسين توكلي محمدي – منزل مرحوم حاج سيد حسين جعفريان را خريداري كرده و قصد توسعه صحن را نمودند و در راستاي تحقق اين هدف حاج محمد علي مختاريان نيز خانه پدري را وقف اين كار كردند و مصمم شدند سالني چند منظوره را احداث نمايند كه مردم بتوانند در طول سال تمام آيين و مراسم خود را اعم از تهنيه و تعزيه در اين مكان برپا دارند.

ازجمله اقدام مفيدي كه صورت گرفت اختصاص طبقه فوقاني مجتمع فرهنگي كوثر به كتابخانه عمومي محل بود. جاي بسيار شكر و سپاس است كه امروزه مسؤولين محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نايين بذل عنايت كرده با همت فرهنگ دوستان محل از جمله مرحوم سيد محمد موسي كاظمي كانون فرهنگي هنري هدايت را تشكيل و راه روشن حجت الاسلام والمسلمين حاج آقا ولي ا.. موسي كاظمي را در اداره كانون و كتابخانه ادامه مي دهند. زحمات حجت الاسلام والمسلمين حاج آقا ولي ا.. موسي كاظمي جايگاه ويژه ايشان را در محمديه به ثبت رساند همانگونه كه شخصيت هاي روحاني ديگر مثل مرحوم ملا آقا حاج چاووش ،ملا مير تقي وحجت الاسلام والمسلمين حاج ملا هاشم فقيهي محمدي با داير كردن مكتب خانه و تربيت فرزندان اين ديار نام نيك از خود به جاي گذارده اند و علماي ديگر كه از اين محل برخاسته اند در ساير بلاد منشا خير و بركت شده اند .مرحومان حاج سيد جلال موسي كاظمي فرزند جعفر و حاج سيد حسن موسي كاظمي در تهران و مرحوم حاج سيد حسن شريفيان در جهرم از زمره آن بزرگمردان بوده اند روحشان شاد باد
از آنجا كه در اين بخش مقاله فقط به بزرگاني اشاره شد كه تعليم يافته مكتب خانه ها و مدارس قديم بوده اند ،ذيلا تاثير فكر و انديشه و هنرشان را در سرودن اشعار مراثي و برگزاري آيين و مراسم سوگواري ابا عبدا.... حسين (ع) در اين قريه به اختصار باز مي گوييم.


1-مراسم نخل آرايي وآماده سازي محيط ووسايل براي عزاداري سالارشهيدان
چندروز قبل ازماه محرم نخل بندان يا نخل آرايان كه اكثراازافرادسادات وسالخوردگان ومومن ومورد احترام مردم مي باشند اقدام به تنظيف وتزيين نخل با پارچه هاي مشكي ورنگي مي نمايند(نخل درحقيقت نماد تابوت شهيدان است ونخل گردانان درحمل نخل زبان حالشان اين است كه اگر ما دركربلا نبوديم تا جسم پاك شهيدان را تشيع كنيم اكنون به طور نمادين با احترام هرچه بيشتر آن شهيدان سرافراز را تشيع مي كنيم)
2

-مراسم دهل زني ويا امام :درشب هاي ماه محرم وصفر قبل از شروع مراسم بازدن دهل وگفتن يا امام و حسين يا حسينم و...ودهل زدن درمعابر شروع مجلس عزاداري وروضه خواني را به مردم محل اطلاع مي دهند.

3-چاووشي : درابتداي شروع مراسم عزاداري ومجالس روضه خواني با چاووشي خواني كه اغلب اشعاري در مصائب اهل بيت عصمت .وطهارت آغاز مراسم را اعلام نموده كه بلا فاصله بعد از چاووشي خواني مراسم عزاداري آغاز مي گردد.

 

4-جوش گرفتن:دربعضي از شب ها وروزهاي خاصي مانند تاسوعا وعاشورا وشب هاي جمعه ويا قبل ازحركت دسته عزاداري ،عزاداران با حلقه زدن درمحوطه حسينيه وزدن دهل با سبكي خاص وهم اهنگ با اشعاري كه درمظلوميت ومصايب سالار شهيدان خوانده مي شود اقدام به عزاداري وجوش وخروش مي نمايند ودرپايان به لعن ونفرين كردن بر يزيد ويزيديان وعاملان وقاتلان سالار شهيدان ويارانش مراسم جوش گرفتن به پايان مي رسد.
5-سنگ زني يا جيغ جيغه كوبي :اين آيين عاشورايي كه گويا بر گرفته از نحوه عزاداري جن و انس بر اشرف اولاد آدم است ؛ با استفاده از مهره هاي چوبي به اندازه قطعه سنگي كه در دست جا بگيرد و با خواندن اشعار و آهنگ متفاوت با نوحه هاي سينه زني و زنجير زني انجام مي شود و در حالت يك ضرب ،دوضرب و سه ضرب اشعاري خوانده و اجرا مي شود .


6-حسين سرورماست :درمراسم حسين سرور ماست دونفر كه ترجيحا هم قد وهم سن مي باشند درمقابل عده اي ديگر ازعزادارن درفاصله چند متري از انها با خواندن اشعاري به صورت مناظره برنامه را شروع و با خواندن * حسين سرور ماست-امام رهبر ماست *دركربلا شهيد است – پس خاك برسر ماست * زهرا به محشر آيد- با حوريان سيه پوش * پيراهن حسين را -افكنده برسر دوش * كه مصرع اول رادونفراول مي گويند ومصرع دوم را جمعي كه مقابل آنها ايستاده اند مي خوانند وبا حالت وحركت خاصي به طرف يك ديگر حركت مي كنند وسپس عزادارن دو نفررا درحلقه خود قرار داده وبا گفتن حسين حسين وزدن برسروصورت خود مراسم به پايان مي رسد

 


7-مراسم الوداع :درپايان ماه صفر وپس ازدو ماه عزاداري درحالي كه عزادارن مراسم زنجير زني ويا جوش گرفتن را اجرا مي نمايند با گفتن الوداع الوداع اي شه كربلا وخواندن اشعاري درخصوص ماه هاي محرم وصفر وشهادت امام حسين (ع) وساير شهداي كربلا ودعا كردن براي تمام كساني كه دراين 2ماه به نحوي درهرچه باشكوه تر برگزار شدن مراسم همكاري داشته اعم از وعاظ ،مداحان ،سينه زنان ،زنجير زنان و ... دعا مي كنند وعزاداري ماه هاي محرم وصفر با اين مراسم به پايان مي رسد.


با تشكر از آقايان حاج احمد گرگان محمدي و حاج محمد علي مختاريان كه ما را در تهيه اين گزارش ياري نمودند. 
 منبع :ویژه نامه قدس نایین

 



موضوع مطلب : <-PostCategory->

پنج شنبه 23 آذر 1391برچسب:, :: 11:53

 

هنری تا مرگش چند نفسی بیشتر باقی نمانده و  وقتی مرد ما ایرانی ها ی مرده پرست بسیار یادش میکنیم   هیچ چیز زنده ای برای ما ارزش ندارد

 
هنر عبا بافی یکی از صنایع دستی دیرینه و زیبا و ظریف شهر نایین می‌باشد. این صنعت از قدیم در بوشهر، کوهپایه و بخش محمدیه شهر نایین رواج داشته‌است. عباهای این شهرستان در رنگهای سرخ و خرمایی با استفاده از پشم و کرک بافته می‌شوند.

عبا بافی و گلیم بافی در نایین


نمایشگاه صنایع دستی در نایین

 



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب : <-PostCategory->

چهار شنبه 22 آذر 1391برچسب:, :: 19:21

 

اداره ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري شهرستان نایين و با همكاري كارشناسان و مردم محله محمديه نایين كشف و از دل خاك نمايان گرديد.

 

naeinpajoh


اين آسياب با تكنيك و روش كند و با وسعت بسيار زياد به طول حداقل 90 متر و عمق 25 متر در دل خاك حفر شده و ايجاد گرديده است. سنگ‌هاي بزرگ اين آسياب با طرز عجيبي بوسيله آب قنات بسيار قديمي كيخسرو در عمق 18 متري در زير زمين به طرف تنوره آسياب هدايت و با فشار زياد بر روي چرخ هاي آسياب فرو ريخته و آن را به حركت در مي‌آورده است .


آسياب آبي ريگاره

ورودي اصلي آسياب در عمق سه متري ايجاد و در زير زمين پس از عبور از دالاني بزرگ به طول 60 مترو با شيب بسيار تند به مركز اصلي و محل اصلي آسياب مي‌رسيم .
اين دالان با ارتفاع متغير 2 متر تا 4 متر و با شيب بسيار تندو به صورت عجيبي حفر شده است .
در محوطه اصلي آسياب در عمق 25 متري به فضاهاي متعدد از جمله اتاق‌ها و محل اسطبل و محل قرار گرفتن سنگ‌هاي آسياب و تنوره برخورد مي‌نمایيم . در اين قسمت سكوهایي جهت قرار دادن كيسه‌هاي گندم و آرد تعبيه شده و بوسيله احشام از جمله اسب و الاغ و حتي شتر بارها و گندم‌ها حمل مي شده است .

آسياب آبي ريگاره

براساس گفته‌هاي اجدادي محل ، اين آسياب در زمان كيخسرو و بيش از 2000 سال قدمت ساخته شده است ، چنانكه چندين ضرب المثل بسيار قديمي به اين آسياب منسوب مي باشد.
مطمئناً براي ايجاد و احداث اين آسياب علم و تجربه بسيار زياد و صبر و تحمل ، ايمان و پشتكار فراواني نياز بوده ، چنانكه مطالعات متعددي درخصوص ، فاصله ورودي و قنات ، شيب زمين ، انتخاب محل ، استحكام خاك ، قدرت آب در آن زمان انجام شده و با طراحي دقيق كاملاً علمي اين آسياب احداث و ايجاد گرديده است .

 

 



موضوع مطلب : <-PostCategory->

چهار شنبه 22 آذر 1391برچسب:, :: 19:1

اين قلعه از معروف ترين بناهاي نايين است كه بالاي كوهي مشرف بر محله زيباي محمديه قرار گرفته است.

 

نایین پژوه

 

قلعه عاشورگاه تقريباَ از تمامي نقاط محمديه و از جاده انارك به نايين نيز ديده مي‌شود. به محض ورود به محمديه نخستين بنايي كه به چشم مي‌خورد قلعه عاشورگاه است. بنا بر موقعيت سوق الجيشي اين قلعه احتمالاَ از آن به عنوان دژ دفاعي استفاده مي‌شده است.
 راهزنان فرهنگي بارها به اين قلعه دستبرد زدند و اشيای عتیقه زيادي از آن به يغما بردند. وجود مجموعه كارگاه هاي سنتي عبا بافي محمديه در مجاور اين قلعه زيبايي آنرا دو چندان نموده است. قدمت اين قلعه را به دوره ي پيش از اسلام تخمين مي‌زنند. با اين همه شكوه قلعه چندان است كه تماشاي آن از تمامي نقاط محمديه روح را بر مي انگيزد.
متاسفانه مدت‌هاست که عوامل طبیعی باعث فرسایس شدید در این بنای تاریخی شده است و همچنان این تخریب آرام ادامه دارد.

 



موضوع مطلب : <-PostCategory->

چهار شنبه 22 آذر 1391برچسب:, :: 18:59

صفحه قبل 1 صفحه بعد

درباره وبسایت
علیرضا بیکیان محمدی

<-.... محمدیه دل عالم است وما اهل دلیم.... تقدیم به:شهیدحسن سلطانی شهیدمرتضی صفری............... شهیدحسن شهریاری............. شهیداحمدتوکلی................... شهیدحسن فرزانی................ شهیدمحمدشهریاری.............. شهیدرسول نکوییان............... شهیدمحمدرضازاده................. شهیدجهانبخش مختاران ........ شهیدحسن یوسف پور .......... شهیدرحمت الله رحیمیان ....... شهیدمحمودسلطانی............. شهیدمحمدتقی صفری........... شهیدعلی عمران.................. شهیدسیدمحمدجعفریان......... شهیدغلامعلی عطایی............ شهیدعباس محرابین.............. شهیدسید موسی موسی کاظمی شهیدمحمدعلی بخشی......... شهیدعلی شهریاری.............. شهیدسید حسن عسگری...... شهیداحمد مدنیان................. شهیدعبدالحمید سلطانی محمد ملکپور شهیدعباس گرگی محمدی...... شهیدحاج محمدحسن محرابیون شهیدسید جمال موسی کاظمی شهیدمحمود محمدی پور......... شهیدرمضان فرزانیان.............. شهیدسید رسول موسوی طبا.. شهیدخلیل سلطانی.............. شهیدعلیرضاتوکلی................ شهیدمحمدحسن کاشفیان .... شهیدجمشید محمدی............ شهیدیدالله بیکیان.................. شهیدسعید قیومی................ شهیدمحمدسلطانی ............. وشهدای هشت سال دفاع مقدس->

مطالب اخير
پيوندها
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 10
بازدید ماه : 3485
بازدید کل : 12481
تعداد مطالب : 94
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1

کلیه حقوق این وبسایت برای محمدیه نایین محمدیه محفوظ است